Familieaktiviteter

 Avaldsnes er full av spor fra fortiden med mange spennende kulturminner.

Kle deg opp

På Nordvegen historiesenter har vi forskjellige aktiviteter for barn. Både utstillingen og vindushallen er tilrettelagt for utforsking

Kle deg ut som en Viking i vindushallen eller kle deg i kostymer fra middelalderen nede i selve utstillingen. Spennende å gå inn i en rolle for å utforske historien.

Spill og moro

Lær deg å spille Hnefatafl. Vikingene hadde flere typer brettspill.  Spillet handler om en vikingkonge som blir angrepet i borgen sin. Kongen skal med hjelp av mennene sine ta seg frem til en av de fire hjørnerutene. Angriperne skal prøve å slå kongen før han når en hjørnerute. Utfordre familien!

Spør etter bildebingo. Vi har mange forskjellige, noen som kan utføres inne, en som kan brukes ute i Leikvollen og en rundt Olavskirken.

Skriv navnet ditt i runer.  Gamle norrøne tekster forteller at guden Odin fant runene og gav dem til menneskene. Derfor mente folk i vikingtiden at runene var magiske.

Tegn en helleristning nede i utstillingen.

Prøv Vikingjakten. Finn svaret på rebusen, mens dere utforsker historien på Avaldsnes. Start jakten hos Harald Hårfagre i vindushallen, fortsett ute rundt Olavskirken og på Vikinggarden.

spill i utstillingen - Klikk for stort bilde

 

Aktivitetssøndager på Nordvegen Historiesenter for barn

21. april:   “Vårtema verksted" 

3. november:  “Allehelgensdag. Skummelt midt på dagen”.

24. november:  "Jòl på Avaldsnes" .  Juletrepyntverksted 

Arrangement kommer på facebook

Leikvoll

Barn på leikvollen - Klikk for stort bilde

Utenfor Nordvegen Historiesenter finner du Leikvollen. Det er en lekeplass inspirert av norrøn mytologi og vikingtiden. Spør gjerne etter en bildebingo som kan brukes her for å aktivisere barna.

Vikinggarden

Løs oppgaver i et eget aktivitetshefte for lek og moro sammen med en voksen. Gå på oppdagelsesferd se om du kan finne det bildene viser; lag ditt eget smykke med perler; skriv ditt navn i runer; prøv en vikinglek; lær deg å skyte med pil og bue.

pil og bue - Klikk for stort bilde

Vikinggarden

Sommeråpen 16. juni – 15. august. 

Mandag – fredag  kl 10:00-16:30

Lørdag og søndag kl 11:00-16:30

Se hvordan vikingene bodde. Vi har guidet tur med husfrua eller husbonden hver dag. 

Norsk kl 11.30 og kl. 14:00  og engelsk kl 12:30, 13:30, 14:30 og 15:30