Turer med guide

Bli med på tidsreiser til både Vikingtid og Middelalder. Opplev Vikinggarden, Olavskirken og Kongsgårdruinen sammen med våre omvisere i rolle.  

Møt en viking

En vikingkvinne og mann foran gjerde på Vikinggarden - Klikk for stort bilde

 

Ute på Vikinggarden kan du bli med på en rundtur med Husfrua eller Husbonden. De vil vise og fortelle deg om garden og hverdagslivet i Vikingtid.

Gjennom hele sommeren kan vi tilby turer med en eller flere av våre unike guider. Alle våre turer inngår i fellesbilletten som du kjøper på Nordvegen Historiesenter. 

Guiding på Vikinggarden

I perioden 17. juni – 15. august 2024 tilbyr vi omvisninger  med guide  på Vikinggarden, hver eneste dag. 

Norsk kl. 11.30 og 14:00.

Engelsk kl. 12:30, 13:30, 14:30 og 15:30.

Møt en pilgrim

Enkelte dager kan du også bli med Pilegrimen Siv Eiriksdottir på en vandring rundt og inn i Olavskirken. Siv Eiriksdottir tar deg med tilbake til året 1308 og synger og forteller om sin Pilegrimsreise mot hellige Olavs grav i Nidaros.   

Omvisning med Siv Eiriksdottir

Mandagene 8.juli, 15.juli og 22.juli

kl 13:00 på norsk og kl 14:00 på engelsk.

Inngår i fellesbilletten som kan kjøpes på Nordvegen Historiesenter.

 

Opplev kongsgårdruinen

I 2017 avdekket arkeologer murene av en storslagen Kongshall på Avaldsnes. Gjennom hundrevis av år hadde ruinen ligget her som en vel bevart hemmelighet, godt skjult 2 meter under bakken. Kongshallen er datert til ca år 1300 og har hatt direkte tilknytning til St. Olavkirken.

Bildet viser Olavskirken og rekonstruert tegning av Kongshallen sett fra øst. - Klikk for stort bilde

Få med deg en unik sniktitt inn i arbeidsbygningen, som skjuler hoveddelen av ruinen. Her inne pågår det møysommelige arbeidet med å konservere de gamle murene. Våre omvisere har mye spennende kunnskap å dele med deg. Ikke bare om kongshallens utseende og funksjon tilbake i middelalder, men også om dagens arbeid og planer med ruinen.  

Omvisning i Kongsgårdruinen

Bli med inn i ruinen fra middelalderen, på følgende datoer: 5.juli, 12.juli, 17.juli, 19.juli og 26.juli. 

Norsk kl. 11:30. Engelsk kl. 12:30.

Opplev Olavskirken

St. Olavskirken på Avaldsnes ble reist av Håkon Håkonsson rundt 1250, i en tid da Norgesveldet var på sitt aller største. Kirken ble bygget som en katolsk kirke og vigslet til Vikingkongen Olav den Hellige.

Avaldsnes kirke - Klikk for stort bilde Ida K. Vollum / Vestfoto

I dag er kirken protestantisk-luthersk og i aktiv bruk av  den lokale menigheten. St. Olavskirken er vanligvis bare tilgjengelig for forhåndsbestilte grupper, men om sommeren er kirken både åpen og betjent. Våre hyggelige verter forteller deg mer enn gjerne om kirken og dens spennende historie. 

Besøk kirken i sommer

I perioden 24.juni-8.august er kirken åpen hver mandag, tirsdag, torsdag og søndag. 

Kl. 12-15.30.

For grupper (min. 20 pax) er det gjennom hele året mulig å forhåndsbestille arrangementer og turer til en eller flere av våre arenaer.